Concept

Fun, Friends & Football!
Foot-O-Polis biedt jongeren van 10 tot 16 jaar een onvergetelijke voetbalweek aan. Tijdens de voetbalstage werken de deelnemers specifieke voetbaltechnische trainingen af en worden er allerhande nevenactiviteiten aangeboden die voor een aangename afwisseling zorgen. Dit alles in een idyllisch kader en gezonde berglucht.

Filosofie

Als organisatie streven wij naar kwaliteit boven kwantiteit, hetgeen terugkomt in alle facetten van onze stages: het vervoer heen, terug en ter plaatse met een luxebus - maximum 56 spelers per week - het verblijf (volpension) in een hotel (max. 2-4 personen per kamer) - de gebruikte trainingsaccommodatie en materialen - de uniforme kledij (2 volledige voetbaluitrustingen) - en bovenal de deskundige begeleiding van trainers, begeleiders en kinesisten.
Het is de bedoeling dat de spelertjes tijdens deze week eens ervaren wat het leven van een profvoetballer inhoudt. Welke opofferingen en inspanningen zijn nodig om de top te bereiken? Talent alleen volstaat al lang niet meer. Gezonde voeding, voldoende rust, blessurepreventie, discipline en leergierigheid zijn enkele zaken die wij graag meegeven aan onze deelnemers. Maar het allerbelangrijkste blijft nog steeds de spelvreugde, honger hebben naar de bal en het meester worden over dat ronde ding…

Francis Michils

Na zes succesvolle jaren met compagnon/buddie/studiegenoot Peter en een break van twee zomers heeft Francis beslist om de draad terug op te pikken en Foot-O-Polis nieuw leven in te blazen. Het idee van voetbalkampen ontstond reeds tijdens zijn opleiding LO aan de Vrije Universiteit Brussel. Francis begon als verantwoordelijke van een groot sportcentrum en keerde, na een tussenstation van 6 jaar in het bankwezen, terug naar de sportsector, de sector die hem zo geliefd is.

Programma

Trainingen gericht op passing, balcontroles, Coervertechnieken, initiatie retro, afwerken op doel, positiespel en een aantal voetbaltechnische testen, zorgen ervoor dat het balgevoel opgekrikt wordt naar een hoger niveau. Verder werken we aan het ontwikkelen van de sociale vaardigheden door middel van een reeks nevenactiviteiten, zowel ’s namiddags als ’s avonds. (mountainbiken, zwemmen, een bergwandeling, initiatie wellness, een voetbalquiz enz.)

Dagprogramma:

08.00Opstaan
08.30Ontbijt
10.00Ochtendtraining of sauna/wellness (1x/week)
12.00Middagmaal
14.00Middagactiviteit
17.00Avondtraining of MTB-tocht (1x/week)
19.00Avondmaal
20.00Avondactiviteit
22.30Bedtijd

Het Team

Koen Boghe

Koen Boghe

Trainer - UEFA A gediplomeerd
Topsportschool en
YRKV Mechelen
Jürgen Deweert

Jürgen Deweert

Trainer - UEFA A gediplomeerd
Scout KBVB
Chris Bilcke

Chris Bilcke

Trainer - KSV Diksmuide
Frank Willems

Frank Willems

Keepertrainer
Peter Sleven

Peter Sleven

Trainer - UEFA B gediplomeerd
Leerkracht voetbal
KA Redingenhof Leuven
Stefan Meert

Stefan Meert

Trainer - UEFA B gediplomeerd
Eendracht Aalst
Marc Verstraete

Marc Verstraete

Trainer - KVV Coxyde
Sonja Verhaegen

Sonja Verhaegen

Begeleider
Frank Van Biesen

Frank Van Biesen

Begeleider
Stijn Van Acker

Stijn Van Acker

Begeleider
Natalie Peters

Natalie Peters

Dokter
Thibaut

Thibaut Deweert

ICT
Jakke van Dingenen

Jakke van Dingenen

Buschauffeur
Francis Michils

Francis Michils

Organisator